Plafond Stucen

Plafond stucen

Laat u uw plafond stucen, dan wordt uw plafond met een mengsel van gips en kalk  mooi vlak gemaakt. Door stucwerk aan te brengen geniet u van een strak en keurig afgewerkt plafond. Ook oude plafonds kunt u met een nieuwe laag stuc weer helemaal opfrissen. Dit is ideaal als er vlekken zichtbaar zijn of als het plafond al wat verkleuringen heeft. Een strak gestuct plafond draagt namelijk bij aan de algehele uitstraling van uw woning: het maakt een verzorgde een aantrekkelijke indruk.

 

Ontdek op deze pagina alles over het stucen van uw plafond, prijzen, voordelen en hoe het in zijn werk gaat.

Chris de Laeter

Als we een nieuwbouw plafond stucen vraagt dat net om een iets andere aanpak en voorzorgmaatregelen. Dit is nodig omdat nieuwbouwhuizen nog bouwvocht bevatten en nog niet zijn ‘uitgewerkt.’ We gebruiken daarom wapeningsgaas om scheuren te voorkomen. Wapeningsgaas helpt om de spanningen in het materiaal op te vangen, zodat scheuren worden geminimaliseerd. Een voordeel van het stucen van uw nieuwbouwplafond is dat, vergeleken met renovatiehuizen en oudere plafonds, er meestal minder materiaal nodig is. Een dunne pleisterlaag (dunpleister) is vaak al voldoende. Dit is omdat de plafonds van nieuwe huizen van zichzelf al strak zijn en geen beschadigingen of oneffenheden bevatten. Gunstig gevolg hiervan is dat dit u flink scheelt in materiaal en kosten. Bovendien bespaart u tijd, omdat de voorbereiding minimaal is en het stucwerk snel kan worden aangebracht.

Plafond stucen bij nieuwbouw of bestaande woningen

Bij een opknapwoning of oudere bestaande woning kan een nieuwe laag stuc uw plafond op een effectieve wijze vernieuwen. Eventuele beschadigingen, vlekken en scheuren worden netjes weggewerkt en het gestucte plafond zal de uitstraling van uw kamer aanzienlijk verbeteren. Een strak plafond zonder oneffenheden zorgt ervoor dat de ruimte groter en lichter oogt. Dit kan vooral in oudere woningen een groot verschil maken, waar plafonds soms al jarenlang blootgesteld zijn aan slijtage en veroudering.

Een gestuct plafond geeft uw interieur een frisse start en kan zelfs helpen om de waarde van uw woning te verhogen!

 

Heeft u een nieuwe woning gekocht of een huis dat nog niet af is en u heeft bijvoorbeeld zichtbare naden die u wilt wegwerken op uw plafond? Vaak zijn nieuwbouw plafonds van betonnen plafondplaten (kanaalplaten) gemaakt. Deze geven meestal niet de afwerking die men wenst. Vaak ook vanwege de V-vormige naden die tussen deze platen zichtbaar zijn. Als we stucwerk aanbrengen op het plafond van uw nieuwbouwhuis, worden deze naden netjes weggewerkt. Dit zorgt voor een strak geheel met uw muren en een luxe afwerking.

Wat is de beste afwerking voor uw nieuwbouwhuis?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat de beste afwerking is voor wanden en plafonds in nieuwbouwhuizen. Dit hangt namelijk echt af van uw persoonlijke prioriteiten. Wilt u vooral een budgetvriendelijke optie die snel kan worden aangebracht, dan kan renovlies een goede keuze zijn. Hecht u veel waarde aan een strakke wandafwerking geheel zonder imperfecties, dan is nieuwbouw stucen de beste keuze. Of misschien gaat uw voorkeur uit naar een goede basislaag voor verf? In dat geval is sausklare stuc ideaal. Deze is direct klaar om, na het drogen, zonder voorstrijk. Zo bent u klaar om te verven of sauzen.

 

Kortom, de beste afwerking voor uw nieuwbouwhuis hangt in de eerste plaats af van uw voorkeuren en eisen, maar ook van de stijl die u voor uw huis wenst.
Wel kunnen wij u als ervaren stukadoorsbedrijf uiteraard adviseren. Volgens onze stukadoor is vooral de keuze voor latex spuiten of glad stucen bij nieuwbouw ideaal. Dit omdat deze afwerkingen gemakkelijk te herstellen zijn bij scheurvorming, zonder dat het zichtbaar is. Dit doen wij door het scheurtje op te vullen met een vulmiddel en daarna te plamuren met dezelfde stucmortel. Uiteraard netjes dichtgesmeerd met een plamuurmes. Kiest u voor behang of stucwerk met structuur zoals Granol of Spachtelputz, dan blijven reparaties van eventuele scheurtjes echter wel wat meer zichtbaar.

Voordelen plafond stucen

Er zijn meerdere goede redenen om uw plafond te laten stucen. Een belangrijke reden is dat u hiermee een geschikte ondergrond creëert voor verdere afwerking. Het stucwerk is namelijk ideaal om overheen te schilderen. Dit betekent dat u, wanneer uw stucwerk na verloop van tijd verkleurt of vlekken vertoont, het eenvoudig kunt overschilderen zonder dat de kwaliteit van de onderliggende laag wordt aangetast.

Bovendien zorgt stucen voor een strakke afwerking van uw plafond. Dit is vooral waardevol als u te maken heeft met kanaalplaten of gipsplaten die zonder afwerking een onafgewerkt en een wat ruw uiterlijk hebben. Met een stuclaag wordt uw plafond egaal en ziet het er verzorgd en strak uit.

 

Daarnaast heeft het stucen van uw plafond ook praktische voordelen, zoals het verbeteren van de akoestiek in de ruimte. Het extra laagje stucwerk kan geluiden dempen, wat zorgt voor meer rust en stilte in uw woonruimte. Dit is vooral nuttig in ruimtes met harde vloeren of weinig stoffering, waar geluiden van boven anders makkelijk weerkaatsen.

 

Een ander voordeel is de isolerende werking van het stucwerk. Het dunne laagje stuc kan bijdragen aan een betere isolatie van uw woning, wat kan helpen om energie te besparen. Zeker in oudere woningen kan dit een verschil maken in het behoud van warmte in de winter en koelte in de zomer.

 

Verder biedt het stucen van uw plafond ook de mogelijkheid om een structuur naar keuze aan te brengen. Of u nu kiest voor een dunne korrel voor een subtiele textuur of een grovere korrel voor een meer robuuste uitstraling: stucwerk geeft u de flexibiliteit om uw plafond precies naar uw smaak af te werken.

Welke soorten stucwerk kunt u kiezen voor uw plafond?

Voor uw plafond heeft u in principe dezelfde keuzes qua stucwerk soorten als voor uw muren. Al zien we vaak dat de voorkeur bij plafonds uitgaat naar een strakke laag en bij muren juist naar een karakteristieke korrel. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Alles is mogelijk; u kunt er ook juist voor kiezen om op uw plafond een extra luxe afwerking toe te passen, zoals prachtige ornamenten, bijzondere details of een unieke textuur. Hieronder vindt u de verschillende opties voor muren stucen:

·       Spackspuiten

Spackspuiten is een populaire en betaalbare optie voor uw plafond stucen. Dit stucwerk wordt als het ware op uw plafond gespoten, waardoor het snel kan worden aangebracht. Eerst spuit de stukadoor een volledig vlakke basislaag, waarna een tweede laag met een korrelstructuur volgt. Het grote voordeel van spackspuiten is dat het mogelijk is om het in vrijwel elke gewenste kleur aan te brengen, waardoor u veel flexibiliteit heeft in de afwerking. Deze methode is bijzonder geschikt voor wie snel resultaat wil met een nette, egale afwerking. Die ook nog eens betaalbaar is!

·       Sierpleister   

Sierpleister biedt een stijlvolle en decoratieve afwerking voor uw plafond. Bekende soorten sierpleisters zijn Rustiekputz, Spachtelputz en Granol. Deze materialen danken hun naam aan hun sierlijke en rustieke uitstraling. Ze worden vaak zowel voor muren als plafonds gebruikt en zijn verkrijgbaar in verschillende korreldiktes. Spachtelputz heeft een gelijkmatigere korrel, wat zorgt voor een subtiele textuur. Rustiekputz daarentegen creëert een onregelmatiger reliëf met grovere korrels, wat een meer uitgesproken structuur aan uw plafond geeft.
Granol biedt een vergelijkbare uitstraling met duidelijke korrels en groeven, wat het een robuuste en karakteristieke afwerking voor uw plafond maakt

·       Sierstucwerk (ornamenten)   

Sierstucwerk zorgt voor een zichtbare en decoratieve afwerklaag die echt iets extra’s toevoegt aan uw interieur. Denk aan ornamenten, sierlijsten of andere fraaie details die uw plafond tot een echte blikvanger maken. Dit type stucwerk kan ook in een kleur naar keuze worden aangebracht, zodat het perfect aansluit bij de rest van uw interieur.

·       Glad stucwerk

Voor de liefhebber van een strakke uitstraling zonder tierelantijntjes of structuur is glad stucwerk een uitstekende keuze. Dit type stucwerk wordt vaak toegepast in moderne nieuwbouwhuizen waar een minimalistische stijl de voorkeur heeft.

Bij glad stucwerk is er geen patroon of structuur zichtbaar, en ziet u geen korrels. Het resultaat is een egaal en strak plafond dat bijdraagt aan een frisse, moderne en ruimtelijke uitstraling in uw woning.

Hoe wordt de prijs voor uw plafond stucen bepaald?

De grootste factoren die kosten plafond stucen bepalen, is de dikte van het stucwerk en de voorbereiding van de ondergrond. Hoe meer lagen stucwerk we moeten aanbrengen hoe hoger de arbeidskosten.
Ook de vraag of er ook voorbereidend werk nodig is om een egaal oppervlak te creëren bepaalt uw prijs. Heeft u al een strak plafond van gipsplaten en hoeft u alleen maar een laag stucwerk aan te brengen, zoals bij nieuwbouw vaak het geval is, dan vallen de kosten lager uit. Dit komt omdat er minder werk nodig is. Moeten we eerst de ondergrond egaliseren, dan zijn we hier langer mee bezig. Bijvoorbeeld als er nog een oude latexlaag, oud stucwerk, of schilderwerk aanwezig is dat eerst verwijderd moet worden. Dit vertaalt zich ook in een hoger prijskaartje.

Een andere factor die de kosten beïnvloedt, is natuurlijk het soort stucwerk dat u kiest. Spuitwerk is bijvoorbeeld echt een stuk betaalbaarder dan sausklaar stucwerk.

Soort stucwerk

Gemiddelde kosten per m2

Sausklaar plafond (klaar om te schilderen)

€14 tot €24 per m² 

Spackspuitwerk plafond

€6 tot €12 per m²

Schuurwerk plafond

€16 tot €24 per m² 

Behangklaar plafond

€16 tot €20 per m² 

Sierpleister plafond

€20 tot €24 per m² 

FAQ

Laat een ervaren stukadoor uw plafond stucen

Uw plafond stucen kunt u in de meeste gevallen echt beter uitbesteden aan ervaren stukadoors. Waar een muur stucen soms nog wel haalbaar is voor de ervaren klusser, is zelf plafond stucen uitdagender dan vaak wordt gedacht. Stucen vereist al techniek en ervaring, maar omdat u boven uw hoofd moet werken, is deze klus nog arbeidsintensiever.
Dit maakt het fysiek simpelweg zwaar om de lagen stuc goed aan te brengen, en een goed resultaat te bereiken. Omdat het plafond stucen specialistenwerk is, raden we daarom zeker aan om uw rug en nek te sparen, en voor uw plafondstucwerk te kiezen voor een ervaren stukadoor. Deze vindt u eenvoudig via Stucadoorvergelijker. Omdat wij de vakmensen al hebben voorgeselecteert hoeft u alleen nog maar uw woonplaats en klus te beschrijven. Wij zullen vervolgens telefonisch de 2 beste opties aan u voorleggen.

Stucvergelijker werkt uitsluitend samen met vakbekwame, ervaren stukadoors die gediplomeerd zijn en precies weten wat ze doen. Zo bent u helemaal zeker van een echt professioneel en duurzaam resultaat: strak stucwerk dat jarenlang meegaat en er mooi uit blijft zien.

Wilt u toch zelf uw plafond stucen?  Let dan goed op een goede voorbereiding. Dek uw meubels af en zorg voor passende voorstrijk voor het materiaal waarop uw plafond gemaakt is. Zo voorkomt u dat u tijdens het stucen tegen onverwachte problemen aanloopt en verbetert u de kans op een net en duurzaam eindresultaat.

 

De duur van de werkzaamheden hangt vooral af van de grootte van de ruimte en het type stucwerk dat wordt toegepast. Over het algemeen duurt het stucen van een gemiddeld plafond één tot twee dagen. Dit is inclusief voorbereiding, zoals het afdekken van meubels en vloeren, en het aanbrengen van het stucwerk zelf. Na het stucen heeft u ook nog te maken met een droogtijd van 48 uur. Gedurende deze periode moet u de ruimte goed ventileren. In totaal kunt u er dus op rekenen dat uw enkele dagen in de rommel zit. Maar dit is vanwege uw prachtig afgewerkte plafond het wachten meer dan waard!

Ja, u kunt uw badkamerplafond zeker laten stucen. Maar het is belangrijk om te kiezen voor een speciaal soort stucwerk dat bestand is tegen vocht. Waterafstotende stucmortel, zoals tedelakt, microcement of betonstuc, zijn ideaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Deze materialen zijn van zichzelf waterbestendig, waardoor u minder risico heeft op schimmelvorming en lelijke vlekken op uw plafond. Bovendien kunt u overwegen om het gestucte plafond af te werken met een dampdoorlatende verf die extra bescherming biedt tegen vocht.

Nadat we uw muren stucen moet het stucwerk echt volledig drogen voordat u het kunt schilderen. Hoe lang het drogen duurt hangt vooral af van de dikte van het stucwerk en de temperatuur en luchtvochtigheid. In de regel duurt het ongeveer één tot twee weken voordat het stucwerk volledig droog is. Het is belangrijk om echt geduld te hebben en niet te snel te schilderen. Dit omdat schilderen op een nog niet volledig droog plafond kan leiden tot scheuren. Wilt u de droogtijd verkorten dan is het slim de ruimte goed te ventileren, door ramen open te zetten of met een ventilator.

Plafond stucen kosten

De kosten voor het stucen van een plafond liggen gemiddeld tussen de €12 en €20 per vierkante meter.

Onze tip is altijd: kijk of u zelf uw ondergrond alvast kunt egaliseren en volledig schoon kunt maken. Door eerst alvast oud behang weg te halen of afgebladderde verf zelf te verwijderen voordat u onze stukadoor inschakelt, gaan de arbeidskosten flink omlaag.
Hoe beter de ondergrond is voorbereid, hoe sneller de stukadoor aan de slag kan. Én hoe lager de uiteindelijke kosten dus ook zullen zijn.

Enjoy The Best Experience with Us

Procuring education on consulted assurance in do. Is sympathize he expression mr no travelling. Preference he he at travelling in resolution. So striking at of to welcomed resolved. Northward by described up household therefore attention. Excellence decisively nay man yet impression for contrasted remarkably.

Waarop letten als u een stukadoor zoekt voor deze klus?

Renovlies aanbrengen uitbesteden aan professionals is een verstandige keuze. U bent dan zeker van een resultaat dat professioneel is en lang meegaat.

Ervaring

Wel is het belangrijk om te kiezen voor een vakman die erkend en ervaren is. Als u zelf zoekt via internet, bent u daar niet altijd zeker van. Kies daarom voor Stucvergelijker. Wij hebben daar al betrouwbare stukadoors geselecteerd. Al onze partners die zijn aangesloten op ons netwerk, zijn erkend en zeer ervaren in stucen en behangen.

Kwaliteit

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en eerlijke prijzen. U mag daarom bij ons rekenen op een betaalbare stukadoor die u echt kwalitatief werk oplevert. Zoekt u bijvoorbeeld een stukadoor Almere of een stukadoor Zwolle? Dan zorgen wij dat u gekoppeld wordt aan een stukadoor voor renovlies behangen uit deze regio

Geografisch

Een extra voordeel is dat wij landelijk opereren. U vindt daarom een vakman in uw eigen regio. Die is snel bij u en u kunt hem ook vaker inschakelen voor dit soort klussen als u eenmaal een goede match heeft gevonden. Bovendien kunnen onze erkende stukadoors snel bij u op locatie zijn voor uw klus. Dit scheelt enorm in reiskosten en reistijd.

Diensten

Muur stucen

Stucwerk repareren

Stucwerk verwijderen

Voorstrijk stucwerk

Woonkamer stucen kosten

Buiten stucwerk

Decoratief stucwerk

Plafond stucwerk

Renovlies behang

Spachtelputz

Spackspuitwerk

Stucen over tegels

Vestigingen

Noord-Holland
Stukadoor Almere Stukadoor Amstelveen Stukadoor Amsterdam Stukadoor Haarlem Stukadoor Hilversum

Flevoland
Stukadoor Almere Stukadoor Lelystad

Utrecht
Stukadoor Amersfoort Stukadoor Utrecht

Vestigingen

Zuid-Holland
Stukadoor Delft Stukadoor Den Haag Stukadoor Dordrecht Stukadoor Leiden Stukadoor Rotterdam Stukadoor Schiedam Stukadoor Spijkenisse Stukadoor Westland Stukadoor Zoetermeer

Overijssel
Stukadoor Deventer Stukadoor Enschede Stukadoor Zwolle

Vestigingen

Gelderland
Stukadoor Apeldoorn Stukadoor Arnhem Stukadoor Ede Stukadoor Nijmegen

Noord-Brabant
Stukadoor Breda Stukadoor Den Bosch Stukadoor Eindhoven Stukadoor Helmond Stukadoor Roosendaal Stukadoor Tilburg

Vestigingen

Drenthe
Stukadoor Emmen

Groningen
Stukadoor Groningen

Friesland
Stukadoor Leeuwarden

Limburg
Stukadoor Maastricht Stukadoor Venlo

Informatie

Over ons

Contact

Werkwijze

Blog

FAQ

Reviews

© 2024 Created by Kipprmn