Stucen over tegels

Stucen over tegels

Stucen over tegels is een goede optie als u bijvoorbeeld een oude badkamer of toiletruimte wilt opknappen waar al tegelwerk aanwezig is.

Wanneer muren betegeld zijn, kan er na verloop van tijd aanslag en hardnekkig vuil ontstaan. Ook gaan tegels soms na verloop van tijd verkleuren. Iets waar u liever niet tegenaan kijkt!  In zo’n geval hoeft u niet altijd eerst het oude tegelwerk te verwijderen. Door over uw oude tegels een laag stucwerk aan te brengen, bespaart u een hoop gedoe én kosten. Zo blijft uw badkamer of andere ruimte er fris en strak uitzien zonder dat u gelijk dagenlang in een grote verbouwing zit. Maar is stucen over uw tegels wel altijd een optie, hoe gaat het in zijn werk, en wat kost het om stucwerk over uw tegels in de badkamer aan te brengen? U leest alles wat u moet weten over dit onderwerp op deze pagina.

Joel Poelveer

Een andere manier waarop u kunt besparen, is door klussen te combineren. Is het in uw geval wél verstandig uw oude tegels eerst te verwijderen? Dan kunnen wij u ook koppelen aan een erkend sloopbedrijf in uw buurt. De slopers kunnen dan de oude tegels eerst vakkundig verwijderen en samenwerken met onze stukadoor. Wel zo prettig, want dan profiteert u van een combitarief en is uw renovatie sneller klaar!

Wanneer over tegels stucen?

Er zijn verschillende situaties waarin het verstandig is om te kiezen om over tegels te stucen. Hieronder sommen we de meest voorkomende redenen voor u op:

Als u een oude woning heeft waarin de tegels muurvast zitten en het verwijderen ervan voor grote schade kan zorgen, is over de tegels heen stucen een goed alternatief.

Ook wanneer u geld wilt besparen en toch uw badkamer wilt opknappen, is stucwerk aanbrengen over de tegels een voordeligere optie dan eerst uw oude tegels laten weghalen.

Als u opziet tegen een grote verbouwing van uw sanitaire ruimte en tijd wilt besparen, kan het een snellere oplossing zijn de tegels te laten zitten. U hoeft immers geen tijd te besteden aan het verwijderen van de oude tegels, wat alles qua planning alleen maar kan versnellen.

Misschien bent u al langere tijd uitgekeken op het uiterlijk van de huidige tegels, maar wilt u de muren niet volledig kaal maken. In dat geval biedt een nieuwe laag stuc over uw tegels een frisse, nieuwe uitstraling zonder dat een compleet nieuwe badkamer nodig is.

FAQ

Wanneer u weer kunt douchen nadat uw badkamer is opgeleverd hangt helemaal af van hoeveel lagen stucwerk zijn aangebracht. We raden vaak aan om tijdelijk ergens anders te douchen totdat het stucwerk volledig droog is. In principe geldt dat 1 mm stucwerk per dag droogt; een laag van 1 cm kan dus wel 10 dagen duren om volledig te drogen. Als u een dunnere laag heeft, kan het drogen sneller gaan. Het beste kunt u na afloop navragen bij uw stukadoor wanneer u de badkamer weer in gebruik kunt nemen.

Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is, bijvoorbeeld door ramen open te zetten of ventilatoren te gebruiken. Bouwdrogers zijn ook een optie om het stucwerk sneller te laten drogen. U kunt beter te lang wachten dan te vroeg weer uw badkamer in gebruik nemen. Als stucwerk nog niet droog is en opnieuw vochtig of nat wordt kan het stucwerk namelijk  loslaten.

Voor elk stucwerk, dus ook voor stucen over uw tegels geldt dat de ondergrond ontvet, schoon, droog en vlak moet zijn voordat we beginnen met stucen. Bij stucen over tegels is het ook belangrijk dat de tegels waarover u de stucmortel straks wilt laten aanbrengen stevig vastzitten. U kunt zelf alvast de tegels ontvetten en goed schoonmaken van te voren. Onze stukadoors kunnen vervolgens het stucwerk op professionele wijze voor u uitvoeren.

Kosten stucen over tegels

De kosten voor het stucen over tegels hangen af van het type stucwerk dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter:

Sierpleister

Vanaf € 20,- tot € 24,-per m2

Beton Ciré laten aanbrengen

Vanaf € 100,- tot € 180,- per m2

Tadelakt laten aanbrengen

Vanaf € 155,- tot € 200,- per m2

Tegels alleen laten verven

Vanaf € 10,- tot € 55,- per m2

Besparen op stukadoors?

Bij Stucvergelijker bespaart u door stukadoors te vergelijken en zo de meest betaalbare opties voor uw klus te kiezen. Uiteraard zonder in te leveren op kwaliteit, want de vakmensen die zijn aangesloten op ons netwerk hebben wij vooraf gescreend op hun ervaring en expertise.

Daarnaast hebben wij ervoor gekozen samen te werken met stukadoors verspreid over heel Nederland. U vindt daarom gemakkelijk een stukadoor die werkzaam is in uw eigen woonplaats. Dit vertaalt zich voor u in lagere reiskosten en vakmensen die snel bij u kunnen zijn voor uw klus!

 

Green Adventure

Her extensive perceived may any sincerity extremity. Indeed add rather may pretty see. Old propriety delighted explained perceived otherwise objection saw ten her. Doubt merit sir the right these alone keeps.

Gaat u stucen over uw badkamertegels, dan kunt u niet zomaar alle soorten stuc gebruiken. Omdat badkamers, maar ook kelders en toiletruimtes de meest vochtige ruimtes in huis zijn, hebben ze een stucmortel nodig die waterafstotend is. Dit zorgt er namelijk voor dat uw stucwerk goed beschermd blijft tegen vocht en schimmel.

Er zijn drie soorten stuc die geschikt zijn voor vochtige ruimtes:

  1. Beton ciré :
    Dit is een populaire keuze voor vochtige ruimtes stucen, vanwege de waterafstotende eigenschappen en de moderne uitstraling. Het biedt een strakke, geheel naadloze afwerking en is zeer onderhoudsvriendelijk.

 

  1. Tadelakt
    Het prachtige Marokkaanse Tadelakt is watera fstotend, natuurlijk, stootvast en biedt een echt unieke en stijlvolle afwerking. Het wordt gepolijst voor een luxueuze uitstraling en hierdoor is het ook waterdicht. Tadelakt is verkrijgbaar in allerlei mooie natureltinten die uw badkamerruimte of toilet echt een sfeervol en luxe ‘Hammam-spagevoel’ geven. Zo haalt u de Mediterrane sfeer in huis!

 

  1. Microcement of microbeton
    Deze materialen zijn stevig en waterdicht, wat ze ideaal maakt voor vochtige ruimtes. Microcement biedt een naadloze, moderne en luxe look en is zowel duurzaam als praktisch. Het gaat lang mee én heeft maar weinig onderhoud nodig.

 

Let op: het is bij vochtige ruimtes extra belangrijk om stucwerk soorten te vermijden die gipsgebonden zijn, omdat deze na verloop van tijd kunnen loslaten door langdurige blootstelling aan water.

Enjoy The Best Experience with Us

Procuring education on consulted assurance in do. Is sympathize he expression mr no travelling. Preference he he at travelling in resolution. So striking at of to welcomed resolved. Northward by described up household therefore attention. Excellence decisively nay man yet impression for contrasted remarkably.

Diensten

Muur stucen

Stucwerk repareren

Stucwerk verwijderen

Voorstrijk stucwerk

Woonkamer stucen kosten

Buiten stucwerk

Decoratief stucwerk

Plafond stucwerk

Renovlies behang

Spachtelputz

Spackspuitwerk

Stucen over tegels

Vestigingen

Noord-Holland
Stukadoor Almere Stukadoor Amstelveen Stukadoor Amsterdam Stukadoor Haarlem Stukadoor Hilversum

Flevoland
Stukadoor Almere Stukadoor Lelystad

Utrecht
Stukadoor Amersfoort Stukadoor Utrecht

Vestigingen

Zuid-Holland
Stukadoor Delft Stukadoor Den Haag Stukadoor Dordrecht Stukadoor Leiden Stukadoor Rotterdam Stukadoor Schiedam Stukadoor Spijkenisse Stukadoor Westland Stukadoor Zoetermeer

Overijssel
Stukadoor Deventer Stukadoor Enschede Stukadoor Zwolle

Vestigingen

Gelderland
Stukadoor Apeldoorn Stukadoor Arnhem Stukadoor Ede Stukadoor Nijmegen

Noord-Brabant
Stukadoor Breda Stukadoor Den Bosch Stukadoor Eindhoven Stukadoor Helmond Stukadoor Roosendaal Stukadoor Tilburg

Vestigingen

Drenthe
Stukadoor Emmen

Groningen
Stukadoor Groningen

Friesland
Stukadoor Leeuwarden

Limburg
Stukadoor Maastricht Stukadoor Venlo

Informatie

Over ons

Contact

Werkwijze

Blog

FAQ

Reviews

© 2024 Created by Kipprmn