Renovlies behang

Renovlies behang

Voor wie de voorkeur geeft aan een moderne en strakke afwerking op zijn muren, is renovlies behang een interessante optie. Omdat het materiaal van dit type behang zo sterk is en scheurvrij, beschermt het uw muur zeer goed tegen beschadigingen. Kiest u voor deze sterke en duurzame wandbekleding, dan bent u er zeker van dat u naar verloop van tijd geen last krijgt van kleine scheurtjes en oneffenheden.

Bovendien is renovlies behang makkelijk aan te brengen én betaalbaar. Ideaal als u onlangs een huis heeft gekocht en nog niet weet wat voor behang u op uw muren wilt, of uw bestaande muren wilt renoveren.

Chris de Laeter

Bij het maken van uw keuze is het essentieel om te overwegen welke uitstraling u wilt bereiken, wat uw budget is, en welke eigenschappen voor u het belangrijkst zijn. Renovlies biedt een praktische, duurzame oplossing voor een strakke afwerking, ideaal als u een drukke ruimte of een groot gezin met jonge kinderen heeft. Terwijl stucwerk u de mogelijkheid geeft om een unieke, robuuste textuur aan uw muren te geven. Onze vakman denkt graag met u mee over de beste keuze voor uw huis en kan u voorzien van deskundig advies.

Wat is renovlies behang en waar is het van gemaakt?

Renovlies is ultrasterk behang dat wordt gemaakt van textielvezel en cellulose. Het materiaal is stootvast en kan niet gemakkelijk beschadigen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zowel nieuwbouw als voor renovatiewoningen. Bij nieuwbouw is het vaak de ideale oplossing om kleine scheurtjes, die kunnen ontstaan door het werken van nieuw pleisterwerk, te verbergen. Het maakt uw muren weer geheel vlak en glad.

 

In tegenstelling tot stucwerk, dat bij nieuwbouwhuizen nog weleens kan scheuren, zeker als er niet de juiste voorzorgmaatregelen worden genomen, biedt renovlies een duurzame oplossing. Het materiaal is van zichzelf al scheuroverbruggend, wat betekent dat u minder risico loopt op scheuren in uw muur.

Het verschil tussen renovlies, glasvezel en glasvlies behang?

Renovlies, glasvezel en glasvlies behang worden weleens door elkaar gehaald, maar ze hebben alle drie toch net iets andere eigenschappen. Renovlies wordt gemaakt van textielvezel en cellulose, terwijl glasvezel en glasvlies beiden van glasvezel zijn gemaakt.
Deze laatste twee soorten behang zijn zeer sterk en doen meer denken aan een muur dan aan behang, mede omdat ze minder makkelijk te verwijderen zijn. U kunt ze rechtstreeks plakken op behangklaar stucwerk.

 

Renovlies daarentegen is een sterke maar vaak wat dunnere behanglaag die uw muren beschermt, gestucte (oude) muren verstevigt en egaliseert. Het kan bovendien makkelijker worden verwijderd. Als uw bestaande muur al scheuren had, kan renovlies behang deze mooi egaliseren. Waar renovlies behang zeer glad en strak is, ziet u bij glasvezel en glasvlies wel nog een subtiele textuur. Alle drie deze soorten behang zijn overigens overschilderbaar, wat u de mogelijkheid geeft om uw interieur na verloop van tijd een andere uitstraling te geven zonder het behang te hoeven verwijderen.

Als u een oude woning heeft waarin de tegels muurvast zitten en het verwijderen ervan voor grote schade kan zorgen, is over de tegels heen stucen een goed alternatief.

Voordelen van renovlies behang

Met renovlies behang heeft u een strakke wandafwerking die duurzaam is en bestand tegen scheuren. Daarnaast heeft renovlies nog andere interessante pluspunten. Het is bijvoorbeeld, ten opzichte van standaard behang, echt een behangsoort die lang meegaat en lang blijft zitten omdat het zo sterk is vanwege het vezelversterkte materiaal. U kunt het makkelijk onderhouden

Renovlies draagt ook bij aan meer veiligheid in huis: het is brandvertragend en helpt mee uw muren te beschermen. Bovendien bevat het materiaal geen schadelijke stoffen en beschermt het uw muren tegen schimmel, aanslag, verkleuring, en andere problemen vanwege de sterke duurzame eigenschappen. U kunt niet alleen bestaande scheuren op uw huidige muur ermee camoufleren zodat u ze niet meer ziet, maar u voorkomt er ook nieuwe scheuren en barsten mee, omdat het stoot- en scheurvrij is.

Het is bovendien een uitstekende basislaag voor een afwerking zoals een schilderlaag in een kleur naar keuze.

FAQ

Wanneer huiseigenaren nog geen afwerking hebben voor hun muren en plafonds, twijfelen ze vaak tussen stucwerk en renovlies. De keuze tussen deze twee is lastig, omdat beide hun eigen eigenschappen hebben. Hieronder leggen we graag de belangrijkste verschillen kort voor u uit.

Zelf renovlies behang aanbrengen raden we alleen aan als u zelf handig bent en ervaring heeft met klussen. Wanneer u geen ervaren behanger bent, loopt u het risico dat er al gauw luchtbellen (bobbels) onder het behang ontstaan. Heeft u wel ervaring en ziet u de klus zitten, dan kunt u zelf aan de slag. Houd dan de volgende werkwijze aan:

 

  1. Voorbereiding van de muur
    Zorg ervoor dat de muur geheel droog en schoon is voordat u gaat behangen. De muur moet volledig vlak zijn. Als er uitsteeksels zijn, kunt u deze het beste eerst schuren. Scheuren kunt u opvullen met opvulmiddel. Als het nodig is kunt u de muur voorstrijken en het is uiteraard belangrijk dat u eerst de wanden goed opmeet.

 

  1. Op maat snijden renovlies
    Snijd de stroken renovlies op maat en breng de lijm met een roller aan op de muur, baan voor baan. Voor de hoeken en randen kunt u een kwast gebruiken. Het is belangrijk dat de banen elkaar niet overlappen. Doe één baan tegelijk en druk deze stevig aan.

 

  1. Afwerking
    Nadat alle banen zijn aangebracht, snijdt u het overtollige behang af met een stanleymes en kit u de randen af voor een strakke afwerking.

 

Voor het beste resultaat kunt u het werk echter uitbesteden aan de stukadoors van Stucvergelijker. Wij zijn overal in Nederland actief, hanteren korte wachttijden en onze stukadoors zijn erkend en ervaren. U bent dan zeker van een duurzaam resultaat.

Het aanbrengen van renovlies gaat aanzienlijk sneller dan stucwerk. Bij stucwerk moet u namelijk ook rekening houden met de droogtijd, wat de doorlooptijd kan verlengen. Renovlies daarentegen kan binnen enkele dagen tot een week volledig worden aangebracht. Dit betekent dat u niet lang in de rommel zit en snel kunt genieten van uw afgewerkte muren. Bovendien voeren wij de resten van het behang netjes voor u af, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wilt u renovlies behang kopen, dan is het wel zo prettig om alvast te weten waar u aan toe bent wat betreft de kosten. Gemiddeld liggen gemiddeld tussen de €25 en €35 per vierkante meter voor standaard renovlies. In deze prijs zijn zowel het materiaal als de arbeidskosten inbegrepen.

Kosten per soort renovlies

Renovlies kan worden ingedeeld in drie categorieën, elk met een eigen prijsklasse:

1. Standaard renovlies

De kosten voor standaard renovlies liggen momenteel tussen de €25 en €30 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid.

2. Extra glad renovlies:

Voor een extra gladde afwerking betaalt u iets meer, namelijk tussen de €30 en €35 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid.

3. Voorgeschilderd renovlies

Wilt u dat het renovlies al voorgeschilderd is, dan liggen de kosten hoger, tussen de €35 en €40 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid.

Enjoy The Best Experience with Us

Procuring education on consulted assurance in do. Is sympathize he expression mr no travelling. Preference he he at travelling in resolution. So striking at of to welcomed resolved. Northward by described up household therefore attention. Excellence decisively nay man yet impression for contrasted remarkably.

Waarop letten als u een stukadoor zoekt voor deze klus?

Renovlies aanbrengen uitbesteden aan professionals is een verstandige keuze. U bent dan zeker van een resultaat dat professioneel is en lang meegaat.

Ervaring

Wel is het belangrijk om te kiezen voor een vakman die erkend en ervaren is. Als u zelf zoekt via internet, bent u daar niet altijd zeker van. Kies daarom voor Stucvergelijker. Wij hebben daar al betrouwbare stukadoors geselecteerd. Al onze partners die zijn aangesloten op ons netwerk, zijn erkend en zeer ervaren in stucen en behangen.

Kwaliteit

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en eerlijke prijzen. U mag daarom bij ons rekenen op een betaalbare stukadoor die u echt kwalitatief werk oplevert. Zoekt u bijvoorbeeld een stukadoor Almere of een stukadoor Zwolle? Dan zorgen wij dat u gekoppeld wordt aan een stukadoor voor renovlies behangen uit deze regio

Geografisch

Een extra voordeel is dat wij landelijk opereren. U vindt daarom een vakman in uw eigen regio. Die is snel bij u en u kunt hem ook vaker inschakelen voor dit soort klussen als u eenmaal een goede match heeft gevonden. Bovendien kunnen onze erkende stukadoors snel bij u op locatie zijn voor uw klus. Dit scheelt enorm in reiskosten en reistijd.

Diensten

Muur stucen

Stucwerk repareren

Stucwerk verwijderen

Voorstrijk stucwerk

Woonkamer stucen kosten

Buiten stucwerk

Decoratief stucwerk

Plafond stucwerk

Renovlies behang

Spachtelputz

Spackspuitwerk

Stucen over tegels

Vestigingen

Noord-Holland
Stukadoor Almere Stukadoor Amstelveen Stukadoor Amsterdam Stukadoor Haarlem Stukadoor Hilversum

Flevoland
Stukadoor Almere Stukadoor Lelystad

Utrecht
Stukadoor Amersfoort Stukadoor Utrecht

Vestigingen

Zuid-Holland
Stukadoor Delft Stukadoor Den Haag Stukadoor Dordrecht Stukadoor Leiden Stukadoor Rotterdam Stukadoor Schiedam Stukadoor Spijkenisse Stukadoor Westland Stukadoor Zoetermeer

Overijssel
Stukadoor Deventer Stukadoor Enschede Stukadoor Zwolle

Vestigingen

Gelderland
Stukadoor Apeldoorn Stukadoor Arnhem Stukadoor Ede Stukadoor Nijmegen

Noord-Brabant
Stukadoor Breda Stukadoor Den Bosch Stukadoor Eindhoven Stukadoor Helmond Stukadoor Roosendaal Stukadoor Tilburg

Vestigingen

Drenthe
Stukadoor Emmen

Groningen
Stukadoor Groningen

Friesland
Stukadoor Leeuwarden

Limburg
Stukadoor Maastricht Stukadoor Venlo

Informatie

Over ons

Contact

Werkwijze

Blog

FAQ

Reviews

© 2024 Created by Kipprmn