Spack Spuitwerk

Spack spuitwerk

Spackspuitwerk is een goede optie als u op uw wandafwerking wilt besparen en de prijs voor het afwerken van uw muren en plafond zo laag mogelijk wilt houden. Dit type stucwerk staat namelijk bekend als de meest betaalbare optie voor stucwerk. Spackwerk is een kunststof gebonden fijne pleisterlaag. Het heeft vaak een kleine korrel en wordt in een mum van tijd machinaal aangebracht door de stukadoor. Dit doet hij met behulp van een spackspuitmachine en een compressor. De stukadoor kan doordat dit proces snel gaat veel tijd besparen en in korte tijd een groot oppervlak afwerken. Deze snelle techniek vertaalt zich in een laag prijskaartje. Het feit dat spackspuitwerk zo betaalbaar is, wil niet zeggen dat uw stucwerk van minder goede kwaliteit is! Integendeel: door middel van spackspuiten geeft u uw wanden en plafonds in korte tijd een keurig afgewerkte uitstraling. De kwaliteit is uitstekend en spackspuitwerk gaat lang mee. Bovendien is het mogelijk om uw muren en plafonds in een kleur naar keuze te laten spuiten.

 

Maar wat kost spackspuiten, hoe gaat het precies in z’n werk, hoe wordt het oppervlak voorbereid, voor welke huizen is het geschikt en wat zijn de voor- en nadelen van deze stuctechniek? Ontdek meer informatie over dit onderwerp op deze pagina!

Chris de Laeter

Omdat er bij spackspuiten nevel ontstaat, is het extra belangrijk uw meubels te verplaatsen naar een andere ruimte of af te dekken. Ook uw ramen en deuren moeten vooraf worden afgeplakt met plastic. Dit noemen we maskeren. Onze stukadoors leggen op de vloer een stucloper zodat uw vloer schoon en beschermd blijft. U kunt dit eventueel alvast zelf doen; dit scheelt de stukadoor tijd en het scheelt u daarom arbeidskosten. Ook het demaskeren kunt u zelf van te voren alvast doen. Dit wil zeggen dat u na afloop zelf alle afgeplakte delen weer losmaakt en het afval zelf weggooit. Dit zijn slimme manieren om op extra arbeidskosten te besparen.

Wat wordt precies bedoeld met decoratief stucwerk?

Bij decoratief stucwerk, ook wel decoratiestucwerk genoemd, brengt de stukadoor met een spaan een patroon of structuur in het pleisterwerk aan. Dit maakt dat uw muur of plafond een unieke eigen uitstraling krijgt. De korrels, groeven en lijnen blijven zichtbaar wat voor een speels effect zorgt. Deze decoratieve wandafwerkingen kunnen uw muur echt iets extra’s geven, doordat het oppervlak niet geheel glad wordt gestuct maar juist authenticiteit en karakter krijgt. Zo heeft u een 100 procent originele muur!

Welke soorten decoratiestucwerk zijn er?

 Decoratief stucwerk is een verzamelnaam van veel verschillende decoratieve stucwerk soorten. Wat deze wandafwerkingen gemeen hebben is dat ze uw wanden, plafond of zelfs uw vloer een unieke eigen uitstraling geven.
Een andere overeenkomst is dat ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld strakke dunpleisters in nieuwbouwhuizen, een robuust karakter hebben. Dit komt doordat er structuur in het stucwerk te zien is, wat vaak juist extra gewaardeerd wordt omdat dit er levendig uitziet.

Hieronder sommen we de meest populaire soorten decoratiestucwerk voor u op.

Betonstuc / beton ciré

Beton ciré wil letterlijk zeggen gewreven beton. Het is een cementbetonnen basis die met hars is gemengd en eventueel ook met een kleurpigment. Deze volledig onderhoudsvrije, waterdichte stuclaag wordt zowel voor wanden als vloeren, maar ook voor trappen en meubels toegepast. Het is een robuuste maar dunne toplaag van slechts een aantal millimeter dik. Dit unieke type decoratiestucwerk geeft een unieke glans aan oppervlakken en moet met de hand worden aangebracht door de stukadoor. Voor badkamers en keukens is het ideaal, want het is makkelijk schoon te houden, waterdicht en onderhoudsvriendelijk.

Metallic pleister

Wilt u graag iets exclusiefs op uw wand? Kies dan voor metallic pleister. Ook wel metal pleister genoemd. Deze fraaie pleister komt vaak voor in de kleuren goud of brons. Metallic pleister biedt zeker als het zonlicht erop schijnt een unieke uitstraling vanwege de glans of glinstering die er dan ontstaat. Het maakt uw wand echt een opvallende blikvanger in uw interieur.

Barokpleister

Onder barokpleister vallen granol en spachtelputz. Deze onderhoudsvriendelijke pleistersoorten zijn authentiek en geven sfeer en karakter aan de ruimte. U herkent ze aan de zichtbare korrel en groeven die een unieke structuur geven.

 

Microcement

Microcement is een pleister die goed over verschillende ondergronden zoals tegels, hout, beton of gips kan worden aangebracht. Het is eigenlijk een soort dunne coating met een betonlook. Het wordt handmatig met een spaan aangebracht. Het mengsel van marmerpoeder of kalkcement of beton met kunststof harsen of minerale pigmenten geeft een naadloos, waterdicht en slijtvast oppervlak. U herkent het aan een unieke tekening die ontstaat doordat het met de hand wordt ingesmeerd in plaats van dat het wordt opgegoten.

 

Crocostuc

Met een patroonroller kunnen er typische patroontjes worden aangebracht die doen denken aan de schubben van een krokodil. Dit noemen we crocostuc. Het is een techniek die u kunt uitbesteden aan een professionele stukadoor, maar die ook goed haalbaar is voor doe-het-zelf klussers. Crocostuc geeft een zeer origineel en stoer effect. U kunt deze muur van crocostuc eventueel na afloop ook waxen voor extra glans. Hierdoor gaat de wand ook langer mee omdat het oppervlak beschermd blijft tegen beschadigingen en vuil.

Marmerstuc

Een van de weinige soorten decoratiestucwerk die wél een strakke(vlakke) afwerking geeft in plaats van structuur, is marmerstuc. Ook wel marmerpleister of Italiaans stucwerk genoemd. Dit omdat marmerstuc van oudsher in Italiaanse paleizen vaak werd gebruikt.


Marmerstuc is een luxe en verfijnde vorm van decoratief stucwerk dat de uitstraling van echt marmer nabootst. Het is gemaakt van een mengsel van kalk, marmerpoeder en pigmenten. Deze materialen zorgen voor een gladde, glanzende afwerking met subtiele zichtbare kleurvariaties. Deze doen denken aan natuurlijke marmersteen, vandaar de naam. Omdat marmerstuc met de hand wordt aangebracht, kan het in verschillende patronen en tinten naar wens worden uitgevoerd. De afwerking is duurzaam, waterafstotend en ook erg makkelijk te onderhouden.

Tadelakt

Tadelakt is een van oorsprong Marokkaans stucwerk dat veel wordt toegepast in moskeeën, badhuizen, hammams en spa-ruimtes. Deze eeuwenoude pleistertechniek is waterdicht en geeft een heel bijzonder en sfeervol uiterlijk aan ruimtes. Het hydraulische kalkmateriaal is duurzaam, natuurlijk, en geeft een warme sfeer in de ruimte. Tadelakt is ideaal voor gebruik in badkamers. Dit niet alleen vanwege de prachtige karakteristieke uitstraling. Het is ook erg geschikt omdat het op natuurlijke wijze bacteriën doodt en uiterst waterdicht is. Bovendien is deze pleister onderhoudsvriendelijk, duurzaam, ademend en gaat het vele jaren mee. 

Wat kost decoratief stucwerk?

Gemiddeld kost decoratief stucwerk tussen de 60 en 220 euro per m2.
De kosten voor decoratiestucwerk aanbrengen worden beïnvloed door het type stucwerk dat u kiest, maar ook door hoe groot het oppervlak van uw muur of plafond is dat u moet laten stucen. Verder speelt het uurtarief van de stukadoor een belangrijke rol in de totaalprijs voor deze klus.  Gemiddeld vraagt een ervaren stukadoor tussen de 35 en 50 euro per uur.

 

Eventueel kunt u nog een waterafstotende laag aanbrengen(coating) wat de kosten verhoogt, maar wel zorgt voor dat uw stucwerk langer meegaat.

Soorten decoratief stucwerk

Gemiddelde prijzen per m² (incl. btw, materiaal- en arbeidskosten)

Betonlook

€ 60 – € 140

Beton ciré

€ 100 – € 165

Microcement

€ 850 – € 145

Crocostuc

€ 60 – € 150

Marmerstuc

€ 80 – € 180

Tadelakt

€ 140 – € 200

Waarom kiezen voor decoratief stucwerk?

Waarom huiseigenaren kiezen voor decoratiestucwerk is niet alleen vanwege de unieke uitstraling die het de ruimte kan bieden. Een extra pluspunt is dat scheuren en oneffenheden in het muuroppervlak veel minder opvallen dan bij strak standaard stucwerk. Eigenlijk worden onvolkomenheden op een slimme manier weggewerkt of verborgen met decoratiestucwerk.

 

Decoratieve pleister heeft daarnaast weinig onderhoud nodig, en u krijgt echt een originele muur die helemaal aansluit op uw eigen wensen. Dit wegens de vele mogelijkheden en kleuropties. Tot slot gaat decoratiestucwerk lang mee en blijft het ook echt vele jaren lang mooi.

 

Tot slot hoeft u bij dit type stucwerk niet nog een laag verf of behang aan te brengen. Doordat het geen verdere afwerking nodig heeft bent u in een keer klaar met uw wandafwerking na het stucen.

Waarop letten als u een stukadoor wilt inschakelen?

Wanneer u decoratief stucwerk wilt voor uw woning, is het natuurlijk prettig om meteen met een betrouwbare en ervaren stukadoor samen te werken. Niet alleen bent u dan zeker van een professioneel resultaat, u bent ook zeker dat er geen problemen ontstaan met de hechting. Het stucwerk zal hierdoor ook niet loslaten of scheuren.
Hieronder geven we u graag nog een aantal tips om op te letten als u een betrouwbare stukadoor zoekt:

 

  • Lokale stucadoor kiezen

Bovendien is het verstandig een stukadoor te kiezen die actief is in uw regio of stad. U kunt dan vaker een beroep op hem doen als het een prettige ervaring is, en u bespaart op reistijd en voorrijkosten. Wij werken met stukadoors verspreid over heel Nederland, dus onze stukadoors kunnen snel ter plaatse zijn en hoeven maar weinig kilometers af te leggen. Dit scheelt u ook weer in de kosten!

 

  • Vergelijk meerdere stukadoors

 

Wanneer u op zoek gaat, raden we aan niet via Google te zoeken, maar gebruik te maken van een stucvergelijker. U krijgt dan een beeld van wat de gemiddelde kosten voor uw klus zijn en welke stukadoor u voor een betaalbare prijs kan helpen. Het voordeel is dat u zeker weet dat u met een vakman te maken heeft die gespecialiseerd is in uw soort decoratiestucwerk. Wij screenen ze hier voor u al op, dus dat hoeft u niet meer zelf te doen.

 

  • Stucen in meerdere ruimtes in huis

Wilt u (decoratief) stucwerk in meerdere ruimtes in huis, bijvoorbeeld in uw badkamer en woonkamer? Dan scheelt dit meestal op de totaalprijs. Hier kunt u zeker over onderhandelen met de stukadoor voor een korting voor het stucen van meerdere ruimtes.

 

  • Alvast zelf voorbereidingen treffen

Tot slot kunt u overleggen met de stukadoor welke voorbereidingen er nodig zijn en welke stappen u alvast zelf kunt nemen. Zo is het belangrijk dat de ondergrond schoon, droog en stabiel is voordat decoratiestucwerk wordt aangebracht. Ook kunt u alvast bijvoorbeeld als dat nodig is behang of oude tegels weghalen. Als u zelf alvast wat voorzorgmaatregelen treft of de ondergrond gereed maakt scheelt dit u flink in de arbeidskosten.

FAQ

Hoewel het soms wel mogelijk is om sommige soorten decoratiestucwerk zelf aan te brengen, zoals Crocostuc, is het vaak tóch aan te raden om een professionele stukadoor in te schakelen. Het aanbrengen van stucwerk zoals marmerstuc of beton ciré vereist echt ervaring en precisie voor het beste resultaat.

De reden waarom decoratief stucwerk soms een hoger prijskaartje heeft is vooral omdat het met de hand moet worden aangebracht. Het aanbrengen van deze afwerking is echt specialistenwerk en vraagt om de juiste techniek en ervaring. Hier staat wel tegenover dat uw wandafwerking origineel en authentiek is, lang meegaat én dat u niet nog kosten heeft voor verdere afwerking. Uw wand is gelijk klaar dus u heeft geen kosten voor verf of behang!

Het voordeel van dit type stucwerk is dat beschadigingen vaak minder zichtbaar zijn dan een scheur of andere beschadiging op een glad oppervlak. Toch wilt u natuurlijk het liefst helemaal geen beschadigingen. Onze professionele stukadoor kan de schade meestal herstellen door het beschadigde gedeelte opnieuw aan te brengen en te retoucheren. Hij zorgt er uiteraard voor dat de originele afwerking tijdens het herstel zo goed mogelijk behouden blijft. 

In de badkamer zijn stucwerk soorten die niet goed bestand zijn tegen vocht, zoals sommige kalk- en gipssoorten, niet geschikt. Ze kunnen vocht absorberen en na verloop van tijd bijvoorbeeld schimmelproblemen veroorzaken. Ook decoratieve pleisters zonder waterdichte afwerking kunnen problemen geven. Voor badkamers zijn waterdichte opties zoals beton ciré, tadelakt, en microcement aanbevolen. Daarnaast kunt u ook over ander decoratiestucwerk een waterdichte laag laten aanbrengen.

De tijd die nodig is om decoratiestucwerk aan te brengen, hangt altijd af van het type stucwerk, de omvang van het project en ook van de moeilijkheidsgraad. Simpele texturen kunnen onze stucadoors in een paar dagen al aanbrengen.  Terwijl ingewikkeldere patronen of afwerkingen, zoals marmerstuc of tadelakt, meerdere dagen tot zelfs weken kunnen duren voordat het af is. Vooraf zal onze stukadoor u uiteraard inlichten over de planning en een inschatting geven.

Kosten spackspuiten

Wat spackspuitwerk voor huiseigenaren zo aantrekkelijk maakt, is de betaalbare prijs. U kunt uw muren en plafonds al wit laten spackspuiten voor slechts 5 euro per m².
Gemiddeld kost spackspuitwerk tussen de 6 en 12 euro per m². Zeker als de ondergrond weinig voorbereiding nodig heeft, bent u met dit type stucwerk dus erg goedkoop uit. En kunt u toch uw muren en plafonds mooi opknappen of netjes afwerken als u een nieuwbouwhuis heeft.

Enjoy The Best Experience with Us

Procuring education on consulted assurance in do. Is sympathize he expression mr no travelling. Preference he he at travelling in resolution. So striking at of to welcomed resolved. Northward by described up household therefore attention. Excellence decisively nay man yet impression for contrasted remarkably.

Waarop letten als u een stukadoor zoekt voor deze klus?

Renovlies aanbrengen uitbesteden aan professionals is een verstandige keuze. U bent dan zeker van een resultaat dat professioneel is en lang meegaat.

Ervaring

Wel is het belangrijk om te kiezen voor een vakman die erkend en ervaren is. Als u zelf zoekt via internet, bent u daar niet altijd zeker van. Kies daarom voor Stucvergelijker. Wij hebben daar al betrouwbare stukadoors geselecteerd. Al onze partners die zijn aangesloten op ons netwerk, zijn erkend en zeer ervaren in stucen en behangen.

Kwaliteit

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en eerlijke prijzen. U mag daarom bij ons rekenen op een betaalbare stukadoor die u echt kwalitatief werk oplevert. Zoekt u bijvoorbeeld een stukadoor Almere of een stukadoor Zwolle? Dan zorgen wij dat u gekoppeld wordt aan een stukadoor voor renovlies behangen uit deze regio

Geografisch

Een extra voordeel is dat wij landelijk opereren. U vindt daarom een vakman in uw eigen regio. Die is snel bij u en u kunt hem ook vaker inschakelen voor dit soort klussen als u eenmaal een goede match heeft gevonden. Bovendien kunnen onze erkende stukadoors snel bij u op locatie zijn voor uw klus. Dit scheelt enorm in reiskosten en reistijd.

Diensten

Muur stucen

Stucwerk repareren

Stucwerk verwijderen

Voorstrijk stucwerk

Woonkamer stucen kosten

Buiten stucwerk

Decoratief stucwerk

Plafond stucwerk

Renovlies behang

Spachtelputz

Spackspuitwerk

Stucen over tegels

Vestigingen

Noord-Holland
Stukadoor Almere Stukadoor Amstelveen Stukadoor Amsterdam Stukadoor Haarlem Stukadoor Hilversum

Flevoland
Stukadoor Almere Stukadoor Lelystad

Utrecht
Stukadoor Amersfoort Stukadoor Utrecht

Vestigingen

Zuid-Holland
Stukadoor Delft Stukadoor Den Haag Stukadoor Dordrecht Stukadoor Leiden Stukadoor Rotterdam Stukadoor Schiedam Stukadoor Spijkenisse Stukadoor Westland Stukadoor Zoetermeer

Overijssel
Stukadoor Deventer Stukadoor Enschede Stukadoor Zwolle

Vestigingen

Gelderland
Stukadoor Apeldoorn Stukadoor Arnhem Stukadoor Ede Stukadoor Nijmegen

Noord-Brabant
Stukadoor Breda Stukadoor Den Bosch Stukadoor Eindhoven Stukadoor Helmond Stukadoor Roosendaal Stukadoor Tilburg

Vestigingen

Drenthe
Stukadoor Emmen

Groningen
Stukadoor Groningen

Friesland
Stukadoor Leeuwarden

Limburg
Stukadoor Maastricht Stukadoor Venlo

Informatie

Over ons

Contact

Werkwijze

Blog

FAQ

Reviews

© 2024 Created by Kipprmn