Buiten Stucwerk

Buiten Stucwerk

Buiten stucwerk kan de buitenkant van uw woning een compleet nieuwe uitstraling geven. Dit maakt deze investering een ware aanwinst voor uw huis. Wanneer we een buitenmuur stucen, krijgen uw buitenmuren niet alleen een opknapbeurt, het stucwerk dient ook als een waterdichte beschermlaag. Deze laag beschermt uw huis en zorgt ervoor dat regenwater en tocht niet via de muren naar binnendringt. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw gevel een frisse aanblik te geven met stucwerk voor buiten. Denk aan Spachtelputz of fijn schuurwerk.

 

Op deze pagina leest u meer over de verschillende opties voor het laten stucen van uw gevel. Ook informeren we u over de buiten stucwerk prijzen en wat u zoal moet weten voordat u uw buitenmuur laat stucen.

Chris de Laeter

De staat van uw huidige muur controleren is voordat u buitenmuren laat stucen extra belangrijk. Deze zijn immers waarschijnlijk al vele jaren blootgesteld aan het weer, waardoor de staat achteruit kan zijn gegaan. Onze stukadoor kan dit voor u beoordelen. Buiten stucwerk is in veel gevallen een goede optie, echter niet iedere ondergrond is geschikt voor stucwerk. Als er echt sprake is van schimmel en grote vochtproblemen of een instabiele ondergrond van uw buitenmuur, moet u deze problemen beter eerst aanpakken. Een nieuwe stuclaag kan dan het probleem niet oplossen.

Wanneer is investeren in nieuw buiten stucwerk een goed idee?

Er kunnen meerdere aanleidingen zijn om uw buitenmuur te laten stucen. Misschien is uw gevel toe aan een opknapbeurt, omdat de huidige staat achteruitgaat. U merkt bijvoorbeeld dat er in uw hal veel tocht is. In zo’n geval kan een nieuwe laag stuc ook zorgen voor meer isolatie en bescherming tegen vocht in huis. Uiteraard werkt buiten stucwerk niet zo effectief als gevelisolatie, maar u kunt wel degelijk de kou en tocht via uw gevel buiten houden met nieuw kwalitatief stucwerk.

 

Vindt u het uiterlijk van uw gevel niet meer wat het geweest is? Ziet het er smoezelig uit of is de verf en het stucwerk verouderd? Misschien zijn er verkleuringen of vlekken zichtbaar of is er sprake van aanslag. Ook dan kan een verse stuclaag wonderen doen. Nieuw buiten stucwerk verbergt scheuren en vlekken en geeft uw huis een strak nieuw uiterlijk. Met de nieuwe pleisterlaag krijgt uw huis een heel nieuw, fris aangezicht; uw buitenmuren lijken weer als nieuw! Het stucwerk buiten versterkt uw muren en u heeft ook de mogelijkheid om alles mooi in een stijl te laten stucen.

 

Ook als u verkoopplannen heeft voor uw huis kan nieuw buiten stucwerk een slimme investering zijn. Er wordt niet voor niets vaak gezegd dat buitenmuren en gevels het visitekaartje zijn van uw huis: kopers zien bij de bezichtiging meteen dat de gevel onlangs is vernieuwd. Een goed onderhouden huis dat in goede staat verkeert, maakt uw huis aantrekkelijker voor de verkoop. Bovendien stijgt uw huis in verkoopwaarde als de buitenmuren onlangs zijn opgeknapt met nieuw stucwerk.

Soorten stucwerk voor buitentoepassingen

De belangrijkste eis voor buiten stucwerk is dat het 100 procent waterdicht en weersbestendig is. Grofweg kunnen we de stucwerk soorten voor buitentoepassingen indelen in drie categorieën, namelijk Spachtelputz, pleisterwerk en fijn schuurwerk. Het is naast het kiezen voor een soort stucwerk buiten dat u mooi vindt, ook van belang om vooraf met de stukadoor te overleggen over uw andere wensen en de mogelijkheden.

Wilt u bijvoorbeeld een gladde of juist een ruwe structuur? En in welke kleur wilt u het stucwerk laten aanbrengen? Onderstaande soorten stucwerk zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en korreldiktes. Deze keuzes hebben niet alleen invloed op het uiteindelijke resultaat, maar ook op de kosten voor het project.

Hieronder zullen we de meest gekozen soorten buiten stucwerk materiaal die wij aanbrengen kort toelichten:

·       Spachtelputz

Spachtelputz is een mengsel dat uit marmerkorrels en bindmiddel bestaat. Dit geeft het een subtiele tot middelgrote korrel, wat zorgt voor een rustieke uitstraling. Omdat deze pleister ook verkrijgbaar is in een waterbestendige variant, kan Spachtelputz een ideale optie zijn voor buiten stucwerk. Het is namelijk stootvast en krast niet, is onderhoudsarm en kan in een kleur naar keuze worden vermengd zodat u daarna niet meer uw gevel hoeft te schilderen.

·       Traditioneel pleisterwerk

Voor buiten stucwerk wordt traditioneel pleisterwerk nog altijd veel toegepast. Dit bestaat uit een mengsel van fijne zandkorrels en cement, wat zorgt voor een strakke of subtiele structuur met een fijne korrel. Cement is zeer geschikt als afwerking voor buitengevels omdat het geen vocht opneemt. Uw huis wordt dus beschermd tegen regen en vochtaanslag als u voor pleisterwerk kiest. U kunt met buitenmuurverf het pleisterwerk laten afwerken in een kleur naar keuze. Zo’n kwalitatieve verflaag zorgt ook voor extra goede bescherming. Zo behoudt uw gevel jaar in, jaar uit zijn kleur en uitstraling.

·       Schuurwerk

Met fijn schuurwerk is uw gevel snel klaar. Er hoeven voor deze buitenmuur afwerking niet meerdere lagen te worden aangebracht. Voor liefhebbers van een karakteristieke rustieke uitstraling is schuurwerk een goede keuze. De fijne korrels zorgen voor een levendig effect. Schuurwerk beschermt ook uw huis tegen vuilaanslag en vocht.

De stukadoor brengt bij schuurwerk eerst een laag aan die daarna wordt afgeschuurd. Dit proces creëert een lichte draaiende beweging in de structuur, wat zorgt voor het kenmerkende patroon van schuurwerk.

Prijsvoorbeelden voor een 120 m² buitenmuur

  • Spachtelputz: Voor een muuroppervlak van 120 m² komt de totale prijs uit op € 1.920
  • Schuurwerk: Voor een muuroppervlak van 120 m² komt de totale prijs uit op € 2.400.

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

De prijs voor buiten stucwerk wordt bepaald door het soort stucwerk dat u kiest, en hoe groot het muuroppervlak is dat u wilt laten stucen. Ook het uurtarief van de stukadoor weegt mee in de prijs. Zo vraagt een meer ervaren stukadoor in de randstad vaak een hoger tarief dan een beginnend stukadoor die werkzaam is buiten de stad.Soorten stucwerk voor buitentoepassingen

Soort stucwerk

Gemiddelde kosten per m2

Sierpleister (granol, spachtelputz, rustiekputz)

€14 tot €24 per m² 

Schuurwerk

€6 tot €12 per m²

Uurtarief stukadoor

€ 35 – € 60 per uur

Gepleisterde plint

Ontvang een prijsindicatie door een offerte aan te vragen!

 

Voordelen en nadelen buitenmuren stucen

Voordat u aan de slag kunt met uw wandafwerking, is het belangrijk te weten dat er na oplevering nog een hoog vochtpercentage aanwezig is in nieuwbouwhuizen. Dit vocht ontstaat door het natte weer in ons land en omdat er in het beginstadium vaak nog geen ramen in het huis aanwezig zijn, waardoor het water als het ware langer blijft hangen. De ramen worden pas als laatste geplaatst, en tegen die tijd is het vocht al aanwezig.

 

Dit moet eerst goed drogen, anders hecht uw afwerking niet goed of ontstaan er scheuren in het stucwerk van uw nieuwbouw. U kunt, zodra u uw huis betrekt, de temperatuur instellen op 22 graden en deze om de twee dagen met een graad verhogen.

Een buitenmuur stucen heeft als grootste voordeel dat uw huis een verzorgd nieuw uiterlijk krijgt en beschermd blijft tegen het weer vanwege de waterdichte laag. Ook de extra thermische isolatie is een gunstig pluspunt, omdat dit scheelt op uw energierekening. De temperatuur in uw hal en binnenruimtes blijft beter behouden, en er komt geen tocht binnen via de gevel. Bovendien vermindert u het risico op vochtproblemen en schimmel op de muur. Ook binnenin uw woning heeft u hier met goed stucwerk buiten minder last van.

Een mogelijk nadeel is dat u uw stucwerk wel zult moeten onderhouden om het mooi te houden. Dit is  als u ergens woont waar veel aanslag ontstaat door bijvoorbeeld hoge luchtvochtigheid of zand als u vlakbij zee woont. Nieuw stucwerk is een investering waar u wel de ruimte voor moet hebben. Zeker als uw buitenmuur in slechte conditie verkeert, zullen de kosten oplopen door de voorbereidende werkzaamheden, zoals het egaliseren en vlak maken van uw muur.

 

Als u handig bent, kunt u de voorbereiding van de ondergrond ook zelf doen en zo besparen op arbeidskosten. Zelf aan de slag gaan met uw gevel stucen is echter niet zo’n goed idee voor doe-het-zelvers, aangezien het echt techniek en ervaring vergt om een mooi eindresultaat te krijgen.

Wat moet u weten voordat u een buitenmuur laat stucen

Er zijn een paar zaken die in het bijzonder belangrijk zijn om te weten en om vooraf rekening mee te houden als u een buitenmuur laat stucen.

Laag btw tarief

Zo is het goed om te weten dat u profiteert van een verlaagd btw-tarief op stucwerk buiten als uw huis ouder is dan 2 jaar. In dat geval geldt een btw-tarief van 9 procent op de arbeidskosten en het materiaal. Dit scheelt dus in de totaalprijs als u uw huis gaat opknappen!

Controle van de ondergrond

De staat van uw huidige muur controleren is voordat u buitenmuren laat stucen extra belangrijk. Deze zijn immers waarschijnlijk al vele jaren blootgesteld aan het weer, waardoor de staat achteruit kan zijn gegaan. Onze stukadoor kan dit voor u beoordelen. Buiten stucwerk is in veel gevallen een goede optie, echter niet iedere ondergrond is geschikt voor stucwerk. Als er echt sprake is van schimmel en grote vochtproblemen of een instabiele ondergrond van uw buitenmuur, moet u deze problemen beter eerst aanpakken. Een nieuwe stuclaag kan dan het probleem niet oplossen.

Vergunning

Meestal heeft u voor het opknappen van uw huis met nieuw stucwerk buiten geen vergunning nodig. Wilt u echter de complete uitstraling veranderen, bijvoorbeeld door uw gevel te stucen in een opvallende kleur, dan is het raadzaam eerst bij de gemeente na te vragen of u daar toestemming voor kunt krijgen. Dit zijn namelijk veranderingen die het straatbeeld echt veranderen. Of u wel of geen toestemming nodig heeft, hangt af van het beleid in uw gemeente.

Uw buitenmuren verstevigen

Het is aan te raden om gelijk te kiezen voor de juiste voorzorgsmaatregelen. Er komen nog weleens scheuren in stucwerk voor, zowel bij binnen- als buitenwanden, door krimp en uitzetting van de muur. Om dit soort scheuren in het stucwerk te voorkomen, kan de stukadoor tijdens het stucen wapeningsgaas gebruiken die de scheuren opvangt. U kunt dit vooraf alvast vragen zodat hij deze scheuren kan voorkomen tijdens het aanbrengen van uw stucwerk.

Uw gevel isoleren

Een goede overweging als u toch uw gevel gaat vernieuwen, is om ook gelijk isolatiemateriaal aan te laten brengen. Hoewel de laag stuc wel zorgt voor wat thermische isolatie, kunt u met goede extra gevelisolatie echt het maximale uit uw besparing op energiekosten halen. Uw energierekening kan op deze manier aanzienlijk omlaag gaan, waardoor u zelfs geld overhoudt!

FAQ

Jazeker, wij kunnen naast buiten stucwerk voor uw muren ook uw bijgebouw, schuur of zelfs uw schutting stucen met buitenstucwerk. Dit is zeker een goed idee om in één keer te doen samen met het stucen van uw buitenmuren. Het zorgt voor een mooi geheel met de rest van uw huis, en wij bieden dan een aantrekkelijk combitarief aan als u meerdere klussen combineert.

Ja, dit is zeker een goede keuze! Stucwerk kan prima gecombineerd worden met vloerverwarming. Het is wél belangrijk om de vloerverwarming geleidelijk op te warmen om scheuren in het stucwerk te voorkomen.

Besparen op een stukadoor voor buitenstucwerk doet u automatisch al door gebruik te maken van onze vergelijkingssite. Allereerst krijgt u de mogelijkheid om meerdere offertes van stukadoors naast elkaar te leggen, zodat u het beste prijsvoorstel kunt kiezen. Dit helpt niet alleen bij het vinden van de meest competitieve prijs, maar ook bij het kiezen van een stukadoor die aan uw specifieke wensen voldoet.

Omdat wij samenwerken met erkende stukadoors verspreid over heel Nederland, kunnen wij de reistijden beperken. Dit betekent dat de voorrijkosten voor een klus zoals buiten stucwerk lager zijn, wat u direct bespaart op de totaalprijs. Minder reistijd betekent ook snellere service, zodat uw project efficiënt en op tijd wordt afgerond.

Daarnaast biedt het gebruik van onze vergelijkingssite u extra zekerheid. In plaats van zelf een stukadoor te zoeken via zoekmachines, hebben wij al zorgvuldig vakmensen geselecteerd en beoordeeld. Dit garandeert dat u een echte vakman inschakelt die kwalitatief werk levert met een garantie. Hierdoor vermindert de kans op problemen en voorkomt u dat het stucwerk opnieuw gedaan moet worden op de lange termijn.

Buiten stucwerk kosten

De prijs voor buiten stucwerk wordt bepaald door het soort stucwerk dat u kiest, en hoe groot het muuroppervlak is dat u wilt laten stucen. Ook het uurtarief van de stukadoor weegt mee in de prijs. Zo vraagt een meer ervaren stukadoor in de randstad vaak een hoger tarief dan een beginnend stukadoor die werkzaam is buiten de stad.

Enjoy The Best Experience with Us

Procuring education on consulted assurance in do. Is sympathize he expression mr no travelling. Preference he he at travelling in resolution. So striking at of to welcomed resolved. Northward by described up household therefore attention. Excellence decisively nay man yet impression for contrasted remarkably.

Waarop letten als u een stukadoor zoekt voor deze klus?

Renovlies aanbrengen uitbesteden aan professionals is een verstandige keuze. U bent dan zeker van een resultaat dat professioneel is en lang meegaat.

Ervaring

Wel is het belangrijk om te kiezen voor een vakman die erkend en ervaren is. Als u zelf zoekt via internet, bent u daar niet altijd zeker van. Kies daarom voor Stucvergelijker. Wij hebben daar al betrouwbare stukadoors geselecteerd. Al onze partners die zijn aangesloten op ons netwerk, zijn erkend en zeer ervaren in stucen en behangen.

Kwaliteit

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en eerlijke prijzen. U mag daarom bij ons rekenen op een betaalbare stukadoor die u echt kwalitatief werk oplevert. Zoekt u bijvoorbeeld een stukadoor Almere of een stukadoor Zwolle? Dan zorgen wij dat u gekoppeld wordt aan een stukadoor voor renovlies behangen uit deze regio

Geografisch

Een extra voordeel is dat wij landelijk opereren. U vindt daarom een vakman in uw eigen regio. Die is snel bij u en u kunt hem ook vaker inschakelen voor dit soort klussen als u eenmaal een goede match heeft gevonden. Bovendien kunnen onze erkende stukadoors snel bij u op locatie zijn voor uw klus. Dit scheelt enorm in reiskosten en reistijd.

Diensten

Muur stucen

Stucwerk repareren

Stucwerk verwijderen

Voorstrijk stucwerk

Woonkamer stucen kosten

Buiten stucwerk

Decoratief stucwerk

Plafond stucwerk

Renovlies behang

Spachtelputz

Spackspuitwerk

Stucen over tegels

Vestigingen

Noord-Holland
Stukadoor Almere Stukadoor Amstelveen Stukadoor Amsterdam Stukadoor Haarlem Stukadoor Hilversum

Flevoland
Stukadoor Almere Stukadoor Lelystad

Utrecht
Stukadoor Amersfoort Stukadoor Utrecht

Vestigingen

Zuid-Holland
Stukadoor Delft Stukadoor Den Haag Stukadoor Dordrecht Stukadoor Leiden Stukadoor Rotterdam Stukadoor Schiedam Stukadoor Spijkenisse Stukadoor Westland Stukadoor Zoetermeer

Overijssel
Stukadoor Deventer Stukadoor Enschede Stukadoor Zwolle

Vestigingen

Gelderland
Stukadoor Apeldoorn Stukadoor Arnhem Stukadoor Ede Stukadoor Nijmegen

Noord-Brabant
Stukadoor Breda Stukadoor Den Bosch Stukadoor Eindhoven Stukadoor Helmond Stukadoor Roosendaal Stukadoor Tilburg

Vestigingen

Drenthe
Stukadoor Emmen

Groningen
Stukadoor Groningen

Friesland
Stukadoor Leeuwarden

Limburg
Stukadoor Maastricht Stukadoor Venlo

Informatie

Over ons

Contact

Werkwijze

Blog

FAQ

Reviews

© 2024 Created by Kipprmn